اگر شکر مربا کم شد چه کنیم (کم شدن شکر مربا)
مربا یکی از مواردی است که اکثرا ما ایرانی ها برای صبحانه مصرف می کنیم. اکثرا مردم مربا را به صورت خانگی مصرف میکنند. برای تهیه آن میتوان از انواع میوه ها استفاده کرد. بدین صورت که هر نوع میوه ای که دوست دارید را می توانید با شکر بپزید. برای تهیه مربا از میوه های فصل استفاده کرده و در طول سال مصرف میکنند. برای تهیه یک مربای خانگی بی عیب و نقص و خوشمزه لازم است نکاتی را رعایت کنید. در ادامه به شما خواهیم گفت در صورت کم شدن شکر مربا چکار کنید ؟
کم شدن شکر مربا و راه حل آن
برای این که متوجه شوید مربای شما شکرش اندازه است یا نه، مقداری از مربای را که پخته اید را برداشته و بعد از سرد شدن، مقداری از آن را در بین دو انگشت شصت و اشاره خود بگیرید. حالا انگشت های خود را باز کنید. اگر مربا بین انگشتان شما کش بیاید به این معنی است که شکر مربای شما به اندازه کافی است.
یک مقدار از مربا را داخل ظرف اب سرد بریزید، اگر مربا ته ظرف رفت و باز نشد شکرش به اندازه کافی است.
یکی از دلایلی که باعث می شود مربای شما کپک بزند، این است که آب مربای شما زیاد بوده و شربت مربای شما غلظت کافی را ندارد و یا ممکن است که شکر آن کم باشد. در اینصورت کمی به آن شکر اضافه کنید. دوباره روی حرارت قرار بدهید تا به جوش بیاید تا غلظت کافی بدست بیاید. توجه داشته یاشید پختن زیاد مربا رنگ آن را تیره میکند.
چند نکته مهم در تهیه مربای خانگی:
- تا انجایی که امکان دارد مربا را داغ داغ به شیشه یا ظرفی مورد نظر نریزید. بهتر است که بعد از این که مربا را پختید، یک شب نگه دارید و بعد داخل ظرف بریزید. بعد از گذشت یک شب مشخص می شود که مربای شما رقیق یا غلیظ شده است. اگر متوجه شدید که رقیق است یک بار دیگر روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.
- مواقعی که می خواهید مربا را هم بزنید بهتر می باشد که با قاشق استیل یا چوبی هم بزنید.
- وقتی مربا می جوشد کف می کند و حتما باید کف آن را تا آخرین لحظه بگیرید.
- برای این که مربای شما خوشمزه و عالی باشد باید 10 تا 24 ساعت قبل ار پخت شکر را روی میوه های خود بپاشید. به این عمل شکرپاشی می گویند.
- برای میوه های شیرین به ازای یک کیلو میوه یک و نیم کیلو شکر و برای میوه های ترش مانند یک کیلو آلبالو 2 کیلو شکر استفاده کنید.
- برای تهیه مربا باید میوه هایی را اتخاب کنید که سالم و بدون کرم خوردگی باشند.
- برای این که رنگ مربای شما تغییر نکند نباید درب ظرف را بگذارید .
- اگر قصد تهیه مربا رادارید باید کاملا قوام داشته باشد. برای این که متوجه بشویم مربا قوام کافی را دارد، وقتی که مقداری از شربت یا شیره مربا را با قاشق برمیدارید، بعد از این که یک مقدار سرد شد باید حالت کشدار مانند عسل را داشته باشد و به سختی از قاشق چکه کند.
- اگر شکری که در دسترس دارید تمیز نیست و رنگ آن به زردی می زند، به ازای هریک کیلو شکر یک عدد سیفده تخم مرغ را هم می زنید و آن را به شربت در حال جوش خود اضافه می کنید. سپس از یک صافی تمیز و ظریف رد می کنید. باید رنگ آن سفید و شفاف باشد
- اگر قصد اضافه کردن اسانس را دارید حتما اواخر پخت مربا اضافه نمایید.
- اگر مربای شما شکرک زد، علت آن این است که مربای شما زیاد جوشیده است. ابتدا باید کمی آب جوش به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یک دست شود.
- بهتر است که مربا را در ظرف لعابی یا تفلون تهیه کنید. اگر قصد دارید که مربای به درست کنید بهتر است از قابلمه مس استفاده نمایید.