Take a fresh look at your lifestyle.

کدام خرما قند کمتری دارد؟ بررسی ۱۰ نوع خرما

خرما یکی از قدیمی ترین گیاهان کشت شده توسط بشر است. بیش از 2000 نوع مختلف خرما در سراسر دنیا وجود دارد. خرما سالها است که به عنوان یک منبع غذایی مهم شناخته می شود. نخل خرما بیشتر در مناطق گرمسیری رشد میکند که دمای هوا در آن در حدود 39 درجه سانتی گراد است. خرما سرشار از کربوهیدرات، نمک، مواد معدنی، ویتامین و پروتئین است. مصرف روزانه خرما در بسیاری از جوامع یک سنت ریشه دار است. به عنوان مثال در عمان روزانه 55 تا 165 کیلوگرم خرما مصرف میشود که باعث شده بیماری دیابت و قند خون در این کشور افزایش چشمگیری داشته باشد. مردم کشور ما ایران نیز مقادیر قابل توجهی از انواع خرما را مصرف می کنند. در این نوشته قصد داریم به این سوال که قند کدام خرما کمتر است پاسخ دهیم بنابراین خواندن این مقاله به افراد دیابتی و افرادی که نگران بالا رفتن قند خون خود هستند توصیه می شود.

کدام خرما دارای قند کمتری است؟

قند یک عدد خرما معادل 3 حبه قند است. همچنین میزان قند و کالری خرمای خشک نسبت به خرمای تر بیشتر است. میزان قند یک عدد خرمای خشک حدود 4.8 گرم است. هر خرمای رطب 20 کیلوکالری انرژی و 5 گرم قند دارد. انواع مختلف خرما در رنگ، اندازه، سفتی یا نرمی و همچنین میزان قند با یکدیگر تفاوت دارند. در این مطلب 10 نوع از انواع خرما را که همراه با میزان قندی که دارد بررسی خواهیم کرد.

خرمای مجول و پیارم

خرمای مجول

خرمای مجول و پیارم حدودا دو برابر بزرگتر از انواع دیگر خرما است. یک عدد خرمای مجول خشک و بدون هسته به وزن 24 گرم حاوی 66.6 کالری، 18 گرم کربوهیدرات، 16 گرم شکر و 1.61 گرم فیبر است. این خرما در مقاسیه با سایر خرماها قند بسیار پایینی دارد.

همچنین بخوانید: کالری خرما

خرمای آجوا

خرمای آجوا نیز دارای میزان قند کمی است البته بعد از خرمای مجول . این خرما فواید زیادی دارد و برای انواع بیماری ها مفید است. خرمای آجوا به دلیل قند کمی که دارد برای افراد دیابتی نیز ضرری ندارد. برای کم خونی و بیماری ها قلبی نیز مفید است.

خرمای الدباس

کدام خرما قند کمتری دارد

خرمای دباس نیز کمترین مقدار قند را در میان انواع خرما دارد. علاوه بر آن 2 تا 3 درصد فیبر خام 0.06 تا 0.15 درصد چربی 1.1 تا 1.6 درصد پروتئین دارد. کارشناسان تغذیه میگویند خرمای دباس یکی از بهترین مواد غذایی است که میتوانید در رژیم غذایی خود بگنجانید زیرا دارای عناصر مفید زیادی برای بدن است. مصرف این خرما برای افراد میتلا به فشار خون بالا توصیه میشود زیرا حامی درصد کمی از پتاسیم و سدیم است.

خرمای زاهدی

خرمای زاهدی دارای خاصیت و خواص زیادی است اما افراد دیابتی بهتر است این خرما را کمتر مصرف کنند زیرا دارای قند نسبتا بالایی بوده است. همچنین باعث تقویت بینایی و حافظه میشود. این خرما دارای اندازه ای متوسط و پوست قهوه ای روشنی دارد.

خرما استعمران

کدام خرما قند کمتری دارد

این نوع خرما قند نسبتا کمی دارد و سبب افزایش وزن نمیشود و خاصیت زیادی برای پاکسازی معده و روده دارد. این خرما طعم و مزه ای بسیار خوش مزه و بی نظیری دارد و در بازار با قیمت بالایی نسبت به سایر بعضی از انواع خرما به فروش میرسد.

خرمای مکتوم

این خرما دارای ساکارز نیست به همین دلیل بهتر است افراد دیابتی از این نوع خرما مصرف نکنند. این خرما حاوی فروکتوز به میزان 37.17 درصد است در حالی که میزان گلوکز آن به 33درصد میرسد. از نظر کیفیت به عنوان بهترین نوع خرما شناخته میشود.

خرمای خدری

کدام خرما قند کمتری دارد

این خرما میزان قند کمی دارد به همین دلیل افراد دیابتی نیز میتوانند از آن استفاده کنند. طعم شیرین و بی نظیری دارد و در بسیاری از بازارهای تجاری دارای شهرت زیادی است. در کشور های مصر و عربستان رشد زیادی دارد. برای رشد و افزایش انرژی بسیار موثر است.

خرمای کبکاب

این نوع نیز مانند سایر خرماهای نام برده شده میزان قند کمتری دارد و برای افراد دیابتی نیز مفید است حامی فروکتوز تا 34.97 درصد و گلوکز 31.94 درصد است. رنگ این خرما تقریبا زرد است. در کشورهای حاشیه ی خلیج فارس بسیار کشت میشود.

خرمای قندی یا سوکاری

کدام خرام قند کمتری دارد

این خرما در منطقه ی عربستان میروید طعم لذیذ و بافت متراکم و مرطوبی دارد و همچنین باعث درخشان شدن صورت و جلوگیری از خشکی پوست میشود. درصد نسبتا بالایی از آهن دارد به همین دلیل برای افرادی که کم خونی دارند بسیار مفید است. این خرما دارای چربی سالم است که کلسترول موجود در بدن را کاهش میدهد.

آیا خرما برای افراد دیابتی قابل استفاده است؟

مصرف خرما برای افراد دیابتی مشکلی ندارد و آنها میتوانند از خرماهایی که دارای قند کمتری هستند استفاده کنند اما باید در مصرف آن بسیار دقت کنند و باید روزی 2 نهایت 3 عدد استفاده کنند البته اگر در طی روز مواد قندی دیگر مصرف نکرده باشند. میانگین شاخص گلیسمی GI خرما 42 است. این باعث می‌شود خرما به عنوان یک غذا با GI پایین طبقه‌بندی شود و در صورت مصرف متعادل برای افراد مبتلا به دیابت بی‌ خطر است. افراد مبتلا به دیابت باید مصرف کربوهیدرات خود را محدود کنند تا سطح قند خون را ثابت نگه دارند. اگرچه تحقیقات نشان میدهد بعضی از افراد مبتلا به دیابت با مصرف 7 تا 10 عدد خرما نیز افزایش قند خون را تجربه نمیکنند. خرما سرشار از کالری است و 100 گرم خرما تقریبا 314 گرم کالری دارد.

البته فراموش نکنید که خرما به دلیل داشتن فروکتوز در بین میوه ها دارای شیرینی طبیعی است که آن را به غذایی مشکل ساز برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل کرده است. خرمای رطب به دلیل بالا بودن قند در افراد دیابتی باعث تغییر بالانس قند خون آنها می‌شود از این رو ما به این افراد توصیه می‌کنیم که خرمای خارک که در نواحی سیستان و بلوچستان رشد می‌کند و دارای قند کمتری است و دیرتر در بدن آزاد می‌شود را مصرف کنند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.