طرز تهیه شامی لپه بدون گوشت گیلانی (پوک و خوشمزه)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

به طور کلی شامی از غذاهای معروف گیلان و غذاهای نونی سریع برای شام می باشد و من خودم غذاهای محلی شمال را خیلی دوست دارم. شامی و کتلت تفاوت چندانی ندارند و تقریبا شبیه هستند. شامی لپه یکی از شامی های پر خاصیت و در عین حال خوشمزه است و ما در این صفحه به نقل از مینویسم طرز تهیه شامی لپه به روش اصیل شمالی را آموزش می دهیم.

دستور پخت شامی لپه

شامی در هر استان به روش خاصی تهیه می شود و می توانید شامی لپه با مرغ یا شامی لپه با گوشت تهیه کنید که در این پست طرز تهیه شامی لپه با مرغ به روش شمالی را می آموزید. در پست های اخیر مینویسم، شامی کباب بدون سیب زمینی را نیز آموزش داده ایم.

مواد لازم برای شامی با لپه

لپه3 لیوان
فیله مرغ1 عدد
سیر4 حبه
پیاز4 عدد کوچک
سیب زمینی2 عدد متوسط
تخم مرغ6 عدد
روغن مایعبه میزان لازم
تخم گشنیزبه میزان دلخواه
فلفل سیاهبه میزان لازم
برگ بو2 عدد
نمک و زردچوبهمیزان لازم

دستور طبخ لپه پلو خوشمزه

روش تهیه شامی لپه

زمان مورد نیاز: 1 ساعت

  1. خیس کردن لپه

    لپه را در کاسه ای ریخته و می گذاریم خیس بخورد. برای تهیه شامی لپه، لازم است تقریبا 3 ساعت خیس بخورد.

  2. خرد کردن پیاز

    پیاز ها را خلالی کرده و برای تهیه شامی لپه، هر دو تا پیاز خرد شده را در یک ظرف می ریزیم.

  3. پخت مرغ

    مرغ را در قابلمه ای ریخته و به آن آب اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

  4. اضافه کردن پیاز

    دو عدد از پیاز های خرد شده را در قابلمه مرغ می ریزیم. پیاز باعث از بین رفتن بوی زهم مرغ و خوش طعم تر شدن شامی لپه می شود.

  5. ریختن سیر

    هر کدام از سیر ها را به دو نیم کرده و در قابلمه می ریزیم.

  6. افزودن برگ بو

    برای خوشمزه تر شدن شامی لپه بهتر است به مرغ برگ بو اضافه کنید؛ دو عدد برگ بو را در قابلمه می اندازیم و می گذاریم مرغ بپزد.

  7. خرد کردن مرغ

    بعد از اینکه مرغ پخت، حرارت را خاموش می کنیم تا خنک شود. سپس مرغ را به شکل ریش ریش خرد می کنیم.

  8. پختن لپه

    اکنون برای تهیه شامی لپه با مرغ، لپه خیس خورده را در قابلمه ای می ریزیم و به آن آبجوش اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

  9. اضافه کردن پیاز

    دو عدد پیاز باقیمانده را به لپه اضافه کرده و هم می زنیم.

  10. افزودن زردچوبه

    حال زردچوبه را به لپه اضافه کرده و می گذاریم لپه بپزد. برای تهیه شامی لپه لازم است لپه به خوبی پخته و نرم شود.

  11. ریختن نمک

    چند دقیقه مانده به آخر، به لپه نمک می زنیم و بعد از 15 دقیقه حرارت زیر لپه را خاموش می کنیم.

  12. پختن سیب زمینی

    سیب زمینی را به همراه نمک و آب در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و بعد از نرم شدن سیب زمینی شعله را خاموش می کنیم.

  13. رنده کردن سیب زمینی

    وقتی سیب زمینی خنک شد آنرا رنده کرده و در ظرفی می ریزیم تا برای تهیه شامی لپه آماده باشد.

  14. تهیه مواد شامی

    سیب زمینی رنده شده را در ظرفی می ریزیم.

  15. اضافه کردن لپه

    لپه و پیاز را در میکسر ریخته و بعد از اینکه پوره شد، به سیب زمینی اضافه می کنیم.

  16. ریختن مرغ

    در این مرحله از طرز تهیه شامی لپه، مرغ ریش شده را در مواد بالا می ریزیم و هم می زنیم.

  17. افزودن ادویه

    نمک را به همراه زردچوبه و فلفل سیاه در مواد فوق می ریزیم و حسابی هم می زنیم تا با هم ترکیب شوند.

  18. اضافه کردن تخم مرغ

    تخم مرغ را در مواد فوق می ریزیم و مجددا هم می زنیم تا همه مواد شامی لپه با هم مخلوط شده و یکدست شوند. بهتر است به مدت 30 دقیقه مواد شامی لپه را ورز بدهید.

  19. سرخ کردن شامی لپه

    تابه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و در آن روغن می ریزیم تا داغ شود. به اندازه ی یک سیب کوچک از مواد بالا بر می داریم و با دست صاف می کنیم و در روغن می اندازیم تا سرخ شود.

شامی لپه با مرغ
شامی لپه با مرغ

نکات مهم برای تهیه شامی لپه گیلانی با مرغ

  • بهتراست قبل از انداختن شامی در روغن، یک حفره در وسط هر کدام ایجاد کنید تا دقیقا شبیه به شامی های رستورانی شود.
  • برای اینکه شامی لپه چرب نشود، بعد از سرخ شدن روی دستمال روغن گیر قرار دهید.
  • بهتر است شامی لپه را با سس دلخواه میل کنید.
  • همچنین می توانید برای تزیین شامی لپه از گوجه فرنگی و خیارشور استفاده کنید.
  • توجه کنید که اگر حرارت را ملایم کنید، شامی لپه به خوبی مغز پخت می شود.
  • برای خوش طعم و خوش عطر تر شدن شامی لپه، می توانید چند سبزی معطر و دلخواه در آن بریزید.
  • می توانید پودر سیر را جایگزین سیر کنید.
  • برای تهیه شامی لپه با گوشت، گوشت چرخ کرده را با مرغ پخته و ریش شده جایگزین کنید.
  • برای بهتر شدن شامی لپه، مواد آن را 1 ساعت قبل از سرخ کردن در یخچال استراحت دهید.
  • در برخی رسپی ها، نخود و لوبیا پخته شده را همراه لپه می ریزند.
  • شامی لپه بعد از سرخ شدن حالت پفکی دارد.
  • برای خوش طعم تر شدن شامی لپه کمی دارچین به همراه نمک بریزید.
  • دقت کنید که مرغ و لپه در قابلمه های جداگانه طبخ می شوند.
نظرات