طرز تهیه ونوشک پلو؛ غذای محلی کرمانشاه با طعم بی نظیر

حتما تا بحال نام ونوشک پلو به گوشتان خورده است؛ نام دیگر این غذا بنه پلو بوده و مختص ایلام و کرمانشاه می باشد. جالب است بدانید ونوشک که آن را پسته کوهی نیز می نامند، میوه ی درختی به نام بنه در جنگل های زاگرس است. از بارز ترین خواص ونوشک می توان به کاهش و کنترل بیماری های قلبی، درمان سرما خوردگی و درمان سرفه های خشک اشاره کرد. تا انتهای این پست از آموزش آشپزی سایت مینویسم در کنار شما علاقه مندان هستیم با: طرز تهیه ی ونوشک پلو!
طرز تهیه ونوشک پلو کرمانشاه
ونوشک پلو را می توان با مرغ یا گوشت چرخ کرده تهیه کرد و طرز تهیه بسیار ساده ای دارد. در ادامه طرز تهیه ونوشک پلو را می آموزید.
همچنین بخوانید : روش تهیه والک پلو
مواد لازم برای تهیه ی ونوشک پلو
ونوشک | 100 گرم |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
برنج | 5 پیمانه |
روغن | به میزان لازم |
زعفران | 0.5 گرم |
فلفل سیاه | به مقدار دلخواه |
پیاز(دلخواه) | 2 عدد متوسط |
کره | به مقدار لازم |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
روش پخت ونوشک پلو کرمانشاه
زمان مورد نیاز: 1 ساعت
- آماده کردن زعفران
زعفران را به روشی که پیش از این در مینویسم ارائه کردیم، دم کنید که بهترین روش رنگ دادن زعفران می باشد.
- خرد کردن پیاز
پیاز را بعد از پوست کردن به شکل نگینی خرد می کنیم.
- آماده کردن ونوشک
ونوشک را که شباهت زیادی به غوره انگور دارد، دانه دانه از ساقه جدا کرده و تمیز می شوییم. سپس در آبکش می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
- خیس کردن برنج
برای تهیه ونوشک پلو لازم است از دو ساعت قبل برنج را خیس کنید.
- تفت دادن پیاز
در تابه ای دلخواه مقدار لازم روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. سپس پیاز خرد کرده را اضافه کرده و هم می زنیم تا تفت خورده و طلایی شود.
- ریختن گوشت چرخ کرده
در این مرحله از طرز تهیه ونوشک پلو، گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه می کنیم.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگی
بعد از اینکه گوشت چرخ کرده تغییر رنگ داد، رب گوجه فرنگی را می ریزیم و تفت می دهیم.
- افزودن ادویه
نمک را به همراه فلفل سیاه و زردچوبه به مواد قبلی ونوشک پلو اضافه می کنیم.
- ریختن زعفران
زعفران دم کشیده را می ریزیم و با مواد بالا ترکیب می کنیم.
- اضافه کردن ونوشک
ونوشک را ریخته و به همراه مواد فوق تفت می دهیم. در این مرحله لازم است درب تابه را بگذارید تا کمی گوشت و ونوشک در کنار مواد دیگر بپزند و عطر و طعم آن ها با هم ترکیب شود.
- پختن برنج
قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار داده و آب بریزید، سپس نمک اضافه کرده و بعد از اینکه جوشید برنج را می ریزیم. زمانی که برنج کمی نرم شد، در آبکش ریخته و کنار می گذاریم.
- پختن ونوشک پلو
قابلمه ای دیگر را برداشته و کمی روغن می ریزیم سپس ته دیگ دلخواه را در آن قرار می دهیم و مقداری برنج ریخته و کمی از مخلوط گوشت و ونوشک که در بالا تهیه کردیم می ریزیم و این مرحله را تا انتها تکرار می کنیم. حال دمکنی قرار داده و حرارت را کم می کنیم تا دم بکشد و 5 دقیقه مانده به آخر کره را روی برنج قرار می دهیم تا آب شود.

پیشنهاد می شود : آش عباسعلی کرمانشاه
نکات کلیدی برای تهیه ی ونوشک پلو
- می توانید پوره گوجه فرنگی را جایگزین رب گوجه فرنگی کنید.
- اگر بخواهید ونوشک پلو را به صورت دمی تهیه کنید، از ابتدا مخلوط گوشت و ونوشک را در برنج بریزید و آب ریخته و روی حرارت زیاد قرار دهید سپس بعد از اینکه آب غذا کشیده شد، کم کرده و روغن بریزید، دمکنی قرار دهید تا دم بکشد.
- همچنین می توانید برنج را جدا پخته و مخلوط ونوشک تهیه شده را در کنار برنج نوش جان کنید.
- در برخی رسپی ها سیب زمینی نگینی شده را خرد کرده و در مخلوط ونوشک می ریزند یا زمان سرو، در کنار ونوشک پلو قرار می دهند.
- می توانید به جای گوشت چرخ کرده، گوشت خرد شده بریزید و همچنین می توانید گوشت را حذف کنید.
- همچنین برای تهیه ونوشک پلو با مرغ، مرغ خرد شده را جایگزین گوشت چرخ کرده کنید.
- برای خوشمزه تر شدن ونوشک پلو، از کره استفاده می شود که می توان صرف نظر کرده و روغن مایع یا روغن حیوانی بریزید.
- اگر شما در منزل ونوشک خشک دارید، لازم است به مدت چند دقیقه در آبجوش بریزید و سپس در مواد حاوی گوشت بریزید.
مطالب پیشنهادی :