Take a fresh look at your lifestyle.

خواص خوردن مغزیجات (بادام درختی، بادام هندی، پسته، فندوق و گردو)

آجیل و مغزیجات فواید متعددی برای سلامتی دارد، از حفظ سلامت قلب سالم گرفته تا محافظت بدن در برابر ابتلا به سرطان. مغزیجات مواد مغذی و خوراکی هستند که در یک پوسته سخت قرار گرفته اند. از مفیدترین مغزها می توان به بادام، فندق، گردو و پسته و همچنین بادام هندی، گردو و… اشاره کرد. پس از انتشار مقاله ای پر بار در خصوص بهترین مغزیجات برای لاغری، تصمیم گرفتیم در این مطلب به بیان فواید و خواص خوردن انواع مغزیجات بپردازیم.

خواص خوردن انواع مغزیجات

از جمله خواص مغزیجات برای بدن می توان به کنترل کلسترول، تری گلیسیرید، کاهش تورم، کنترل دیابت و حفظ سلامت قلب اشاره کرد. در ادامه به شرح کامل هر یک از آنها می پردازیم.

1. کنترل کلسترول و تری گلیسیرید

مغزها به کنترل کلسترول بد معروفند چراکه حاوی اسید چرب ترانس و اسید های چرب تکثیر می باشند. این اسید ها کمک می کنند تا کلسترول پایین آمده، تورم کمتر شده و در نهایت ریسک بیماری های قلبی هم به میزان چشم گیری کاهش پیدا کند.

تری گلیسیرید ها برای بدن مان خیلی مفیدند چون انرژی مان را تامین می کنند. البته اگر میزان همین مواد مفید بیش از اندازه شود در دیواره شاهرگ ها رسوب کرده و موجب ضخیم شدن دیواره این رگ ها می شوند. در نتیجه ریسک ابتلا به بیماری های قلبی از جمله سکته هم افزایش پیدا می کند. علاوه بر این، مقادیر بالای تری گلیسیرید ممکن است منجر به تورم پانکراس هم بشود.

مغزها برای کنترل میزان کلسترول بد و تری گلیسیرید خیلی مفید هستند. برای مثال پسته به کنترل کلسترول و تری گلیسیرید شهرت دارد. علاوه بر این بادام درختی و فندق هم در افزایش کلسترول خوب خون و کنترل کلسترول بد نقش بسزایی دارند.

بیشتر بخوانید: مواد غذایی که باعث کاهش کلسترول می شوند

2. کاهش تورم

مغزیجات ذکر شده، سرشار از آنتی اکسیدان هایی نظیر فلاونوئید، کاروتنوئید، لوتئین، زی زانتین، آنتوسیانین و پروآنتوسیانیدین هستند. این آنتی اکسیدان ها با تورم موجود در بدن مبارزه کرده و به همین علت است که می گویم مغزها خاصیت ضد تورمی دارند.

جراحت، باکتری و پاتوژن های مضر موجب تورم در بدن شده و تورم به خودی خود به صورت درد و قرمزی بروز می کند. گاهی میزان این تورم آنقدر زیاد می شود که به ارگان های اساسی بدن آسیب رسانده و زمینه را برای ابتلا به بیماری های بسیار خطرناک آماده می کند.

مغزیجاتی همچون پسته، بادام درختی و فندق سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که به بدن کمک کرده و با تورم مبارزه می کنند. این مغز ها با خاصیت آنتی اکسیدانی بالایشان تاثیر استرس های اکسی داتیو را بر سلول ها کمتر می کنند.

بر اساس تحقیقات انجام شده در رژیم غذایی مدیترانه ای، افرادی که در رژِیم غذایی شان مغز مصرف می کنند کمتر از سایرین به تورم دچار می شوند. در این تحقیقات شاخصه های تورمی مانند پروتئین C -CREATIVE و اینترلوکین 6 مورد بررسی قرار گرفت و افرادی که مغز مصرف می کردند به ترتیب 35 و 90 درصد کمتر از سایرین به این شاخصه های تورمی مبتلا می شدند.

مطالب مرتبط: خواص بادام در طب سنتی

3. درمان دیابت نوع 2 و سندروم متابولیک

درمان دیابت نوع 2 و سندروم متابولیک ، کاهش قند خون از مهمترین خواص خوردن مغزیجات بشمار می آید. دیابت نوع 2 بیماری بسیار جدی است. در این بیماری انسلین تولید شده توسط پانکراس به درستی عمل نکرده یا اینکه غده پانکراس به میزان کافی انسلین تولید نمی کند. در نتیجه میزان قند موجود در خون بالا رفته و فرد به سندروم متابولیک دچار می شود. کسی که مشکل سندروم متابولیک داشته باشد ریسک بالای ابتلا به انواع و اقسام بیماری های قلبی از جمله سکته را هم دارد.

ثابت شده که مغز ها هم برای درمان دیابت نوع 2 و هم برای کنترل سندروم متبولیک مفید هستند. در تحقیقاتی که در این مورد انجام شده ثابت شده است که مغزها میزان قند خون جاری در رگ ها را پس از خوردن وعده های غذایی کنترل می کنند. پس اگر از آن دسته افرادی هستید که غذاهایی با شاخصه گلیسیمیک بالا می خورند، مانند غذاهای سرشار از کربوهیدرات، پس از صرف وعده های غذایی مغز بخورید. مغزها شاخصه گلیسمیک بدن را که پس از غذاخوردن بالا میرود کنترل می کنند. علاوه بر آن؛ این مغزیجات فشار خون را هم پایین می آورند.

مطالب مرتبط: روش های پیشگیری از دیابت

4. کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی

از دیگر خواص مهم خوردن مغزیجاتی همچون گردو، فندق، بادام هندی و پسته می توان به کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی اشاره کرد. مغزیجات از چربی های سالمی مانند چربی های ترانس و چربی های تکثیر نشده تشکیل شده اند. این نوع چربی ها سلامت قلب و عروق را تضمین کرده و سیستم عروقی بدن را قوی تر می کنند. علاوه بر این مغزها آنتی اکسیدان هایی دارند که مانع تورم شده و از این راه کلسترول را کنترل می کنند. در نتیجه قلب سالم می ماند.

کلسترول بد خون که با نام LDL شناخته می شود حتی به مقادیر بسیار کم هم موجب بیماری های قلبی می شود. درست آن روی سکه، مغز ها کمک می کنند تا میزان این کلسترول بد کمتر و میزان کلسترول خوب که با نام HDL شناخته می شود بیشتر شود. بر همین اساس است مغزیجات مصرف کنید تا بیماری های قلبی به سراغتان نیایند.

البته این نتیجه ها فقط در حد تئوری نیست. تحقیقات هم ثابت کرده که افرادی که در رژِیم مدیترانه ای مغزیجات بیشتری می خوردند میزان کلسترول بد خون شان کم و کلسترول خوب خون شان بیشتر است.

مطالب مرتبط: ضربان قلب بالا نشانه چیست؟

پاسخ به سوالات رایج درباره خواص مصرف مغزیجات

1. آیا بادام هندی برای دیابتی ها مفید است؟

بله! بادام هندی سرشار از چربی های اشباع سالم است که از قلب محافظت کرده و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی نظیر سکته را کاهش می دهد. در واقع تحقیقات ثابت کرده که ارتباط مستقیم و مثبتی بین مصرف بادام هندی و کنترل دیابت وجود دارد. در عین حال تا به حال ثابت نشده که بادام هندی منجر به افزایش قند خون یا حتی افزایش وزن شود.

2. آیا خوردن مغزیجات باعث افزایش قند خون می شوند؟

نه! مغزها جزو خوراکی های با شاخص گلیسیمیک پایین بوده و میزان کربوهیدارت خوراکی کمی دارند. پس نه تنها خوردن مغز تاثیری بر افزایش قند خون ندارد، بلکه منجر به کنترل قند خون هم می شود. چرا که مغزها با داشتن فیبر بالا، دیر هضم شده و مقادی بسیار کمی شکر وارد خون می کنند.

3. یک فرد دیابتی در طول یک روز چند عدد مغز می تواند بخورد؟

برای افراد دیابتی خوردن 5 وعده (30 گرمی) مغز در طول یک روز مناسب است. البته باید به این نکته توجه کرد که هر مغز باید به اندازه مشخصی مصرف شود تا تاثیر سو نداشته باشد. بهتر است پس باید پیش از مصرف میزان قند و کالری را اندازه بگیرید.

4. بیماران دیابتی چه مغزهایی می توانند بخورند؟

بادام درختی، بادام هندی، فندق، پسته و گردو برای بیماران دیابتی مناسب است. این مغزها به کنترل قند موجود در خون کمک کرده و میان وعده خوبی هم به شمار می آیند. در عین حال دیابتی ها اصلا نباید مغزهای نمکی بخورند. چرا که نمک منجر به اختلال در سیستم داخلی بدن این بیماران می شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.