در ماه رمضان چه بخوریم که دهانمان بو ندهد؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از مشکلات افراد با نزدیک شدن به ماه رمضان و روزه داری، این است که از چه ماده های غذایی استفاده کنند که دهانشان بو ندهد. با روزه گرفتن در ماه رمضان و یک زمان طولانی غذا و آب نخوردن ممکن است دهان شما بو بدهد که این مسئله هم خودتان و هم اطرافیان را اذیت می کند. در ماه رمضان چه بخوریم که دهانمان بو ندهد؟ برای دانستن این موضوع با ما همراه باشید. در این پست به شما راهنمایی می کنیم که چه غذایی استفاده کنید و چه کار هایی انجام دهید تا در ماه مبارک رمضان با روزه گرفتن دهانتان بو ندهد. برای جلوگیری از تشنگی در سحری چه بخوریم؟ برای خواندن این مطلب کلیک کنید.

چه کار کنیم تا در ماه رمضان دهانمان بو ندهد

ماه مبارک رمضان یکی از ماه هایی می باشد که مسلمانان در آن روزه می گیرند. در این ماه دو وعده سحر و افطار نیز دارند، به همین دلیل در این روز ها باید باید در مصرف مواد غذایی دقت کنند و همچنین به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهند تا دهانشان بوی خوش دهد. در زیر به شما کمک می کنیم که چگونه در ماه رمضان دهانمان بو ندهد.

استفاده از مسواک و نخ دندان

در هنگام سحر و افطار حتما از مسواک و نخ دندان استفاده کنید تا عفونت ها و باکتری های داخل دهان و دندان از بین برود، زبان خود را با مسواک تمیز کنید تا پرز هایی که باکتری را به خود جذب می کنند از بین بروند. می توانید یک بار در روز از جوش شیرین به جای خمیر دندان استفاده کنید زیر ا جوش شیرین باکتری و عفونت دندان ها را رفع می کند. روزی یک بار دهان خود را با آب و نمک قرقره کنید. بعد از وعده های غذایی از نخ دندان استفاده کنید تا جرم هایی که لای دندان وجود دارند از بین بروند.

استفاده از میوه و سبزیجات معطر

برای جلوگیری از بوی بد دهان می توانید از میوه ها و سبزیجات فیبر دار استفاده کنید. میوه و سبزیجات خواص آنتی اکسیدان دارند و برای سلامت دهان و دندان مفید می باشند. مصرف میوه های فیبر دار مانند سیب و پرتقال در خوش بو شدن دهان تاثیر دارند.

استفاده از سبزیجات معطر مانند برگ نعناع، پونه و جعفری و همچنین گیاه هایی مانند میخک، رازیانه و هل باعث از بین رفتن میکروب های دهان می شود به همین دلیل برای خوش بو شدن دهان در ماه رمضان نیز توصیه می شود.

خوردن کرفس تازه و انجیر هم در خوش بو شدن دهان نیز تاثیر چشم گیری دارند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه 5 غذای ساده برای افطار

استفاده از مواد غذایی غنی

مواد غذایی مقوی و دارای ویتامین D مانند زرده تخم مرغ، ماهی، ماست و آب پرتقال در زمان روزه داری مصرف کنید. درباره ۱۰ ماده غذایی برای مقابله با بوی بد دهان بیشتر بخوانید.

هویج، کرفس یا یک سیب را در وعده سحری بگنجانید. استفاده از میوه و سبزیجات ترد و تازه در وعده سحر، باعث افزایش سرعت ترشح بزاق می شوند و به شما کمک می کنند تا باکتری های موجود در دندان، زبان و لثه را که باعث بوی بد دهان می شوند، از بین ببرید. این میان وعده ها همچنین می توانند به رفع بوی بد دهان ناشی از گرسنگی یا روزه داری کمک کنند. معده خالی در اثر کنار گذاشتن وعده های غذایی می تواند باعث ایجاد بوی بد دهان به عنوان اسید شود.

مرطوب نگه داشتن دهان

وقتی فضای دهان خشک باشد مواد غذایی در دهان مانده و دهان بوی بدی می گیرد، همچنین سیگار کشیدن هم باعث خشکی دهان و ایجاد بوی بد می شود. برای این که هم به سلامت خود کمک کنید و هم دهانتان بوی بدی ندهد در ماه رمضان به نوشیدن آب بسیار اهمیت دهید. وقتی از زمان افطار تا سحر به اندازه کافی آب بنوشید، دهان شما بزاق تولید کرده و از خشکی جلوگیری می کند. مرطوب ماندن دهان باعث می شود دهان شما بوی بد و ناخوشایند نداشته باشد.

در هنگام سحر چای سیاه را بدون شیرین کننده استفاده کنید، همچنین نوشیدن چای سبز باکتری های دهان را کاهش می دهد و دهان را مرطوب نگه می دارد. نوشیدن آب و لیموی تازه به همراه کمی نمک به خوش بو شدن دهان نیز کمک می کند.

همچنین خوردن یکی سیب بین افطار و سحر باعث مرطوب ماندن دهان شما می شود.

پرهیز از خوردن خوراکی های بو دار

در روز های ماه رمضان و در هنگام روزه داری از خوردن سیر و پیاز خودداری کنید. وقتی از این ماده های غذایی بودار استفاده می کنید بوی آن ها به مدت یک روز در بدن باقی می ماند و شما هر چقدر هم از مسواک استفاده کنید باز هم آن بو از بین نمی رود. همچنین شما در طول روز نمی توانید از چیزی استفاده کنید تا بوی سیر و پیاز را از بین ببرید، بنابراین از خوردن سیر و پیاز خام در هنگام سحر و افطار بپرهیزید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه زولبیا با شربت بار برای ماه رمضان

استفاده محدود از چربی ها و کربوهیدرات ها

در ماه رمضان غذا های خیلی چرب را فراموش کرده و آن ها را مصرف نکنید، زیرا چربی ها ماده ای به نام کتون آزاد می کنند که بوی بدی را در دهان ایجاد می کند. همچنین روغن غذا های چرب وارد خون و ریه می شود و تا چندین ساعت باعث بوی بد دهان می شود و تنفس شما با بوی ناخوشایندی همراه است. بنابراین از مصرف غذا های خیلی چرب در سحر اجتناب کنید.

همچنین از خوردن نوشیدنی های گاز دار، شیرینی و بستی که دارای مقدار زیادی کربوهیدرات می باشند در زمان بین افطار و سحر خودداری کنید تا از بوی بد  دهان خود پیشگیری کنید.

زبان خود را مسواک بزنید

برای از بین بردن باقی مانده ای که ممکن است بین چین های زبان جمع شود ، روی یک ابزار ارزان قیمت به نام سوهان کش زبان که در داروخانه ها موجود است سرمایه گذاری کنید. اگر خراش زبان ندارید ، می توانید از مسواک خود برای مسواک زدن زبان خود استفاده کنید.

از دهانشویه استفاده کنید

بخاطر داشته باشید که اگر یک مشکل دندانی باعث بوی بد دهان مزمن شود ، دهان شویه فقط بو را پوشانده و آن را درمان نمی کند. در برخی موارد ، شستشوی دهان ممکن است با تحریک بافت دهان ، مشکل بوی بد دهان را بدتر کند. برای خوشبو شدن در مواقع اضطراری ، یک شستشوی سریع را با مخلوط آب و چند قطره روغن نعناع امتحان کنید. یا دهان خود را با چای سیاه یا سبز شستشو دهید: طبق مطالعه دانشگاه ایلینوی در شیکاگو ، شستشوی دهان با چای سیاه یا سبز رشد باکتری های ایجاد کننده بوی دهان را سرکوب می کند.

نظرات