چرا همیشه احساس خستگی و خواب آلودگی میکنم؟(دلایل بی حالی و کسالت)
همه ما خواب آلودگی یا خستگی را با استراحت و خوابیدن برطرف می کنیم و برای توصیف احساس بی حالی و یا نداشتن انرژی لازم از واژه خستگی استفاده می کنیم. اما چرا همیشه احساس خستگی می کنیم؟ و چرا خستگی با استراحت و خواب کافی مرتفع نمی شود؟ احتمالا این سوال بسیاری از افرادی که است که دچار این مشکل هستند. در ادامه به بیان دلایل این عارضه می پردازیم.
می توانید از مطالب مرتبط همچون چرا احساس همیشه احساس سرما می کنیم؟ نیز بازدید نمایید.
چرا همیشه احساس خستگی میکنم؟
بسیاری از عوامل و موارد روانشناختی و فیزیکی دلیل بروز بی حالی و کسالت انسان هستند. البته در برخی موارد از این احساس خستگی همیشگی نباید ساده گذشت زیرا امکان دارد بیماری هایی مانند سرطان یا سکته مغزی ، دیابت ، هپاتیت ، عارضه قلبی ، سندروم پاهای بیقرار ، افسردگی و مونونوکلئوز عفونی دلیل خستگی شما باشد.
بیشتر بخوانید: بیماری کبد چرب چیست و چند نوع دارد ؟
1. دیابت
احساس خستگی شدید، از مهمترین علائم بیماری دیابت (بیماری حاصل از قند بالا “گلوکز” در خون)می باشد. از دیگر نشانه های این بیماری می توان به تشنگی شدید، استفاده از سرویس بهداشتی زیاد و کاهش وزن اشاره کرد. برای تشخیص این بیماری باید آزمایش خون انجام داد.
با علائم دیابت در نوجوانان آشنا شوید
2. هپاتیت
بیماری هپاتیت یک نوع التهاب کبدی است که به دلایل مختلف مانند عفونت و چاقی ایجاد می شود.کبد یک عضو مهم در بدن به حساب می آید که وظیفه آن از جمله تجزیه کردن توکسین ، تولید پروتئین هایی که از لخته شدن خون جلوگیری می کند، متابولیزه و ذخیره کردن کربوهیدرات های ذخیره شده و … دارد.
هنگامی که کبد دچار التهاب شود این عملیات هایی که بر عهده کبد است دچار اختلال می شود. در این صورت خستگی و برخی دیگر از علایم بیماری هپاتیت مانند یرقان، شکم درد، ادرار تیره یا زرد و مدفوع روشن و تهوع بروز می دهد. برای تشخیص این بیماری آزمایش عملکرد کبد را میتوانید در کلینیک های پزشکی انجام دهید.
3. عارضه قلبی
احساس خستگی در اکثر اوقات یکی از علائم بیماری قلبی به خصوص نارسایی قلبی می باشد. زمانی نارسایی قلبی رخ می دهد که قلب شما در انتشار اکسیژن و پمپاژ و خون رسانی به اعضای بدن ضعیف عمل کند. کارهای روزانه مانند راه رفتن نیز تحت تاثیر این عارضه قرار گیرد. درد سینه، ضربان قلب بالا، سرگیجه، غش و تنگی نفس از دیگر علائم بروز عارضه قلبی است.
4. سندروم پاهای بیقرار
سندروم پای بیقرار دلیل حس ناخوشایند شما هنگام حرکت دادن پاهایتان در زمان خواب می باشد که نتیجه آن شب بیداری است. همچنین دلیل حس گزگز و یا درد عمیق در پاها می باشد. تکان های شدید و پشت هم پاها در زمان خواب به دلیل سندروم پای بیقرار است. که این موضوع باعث تاپیر منفی بر روی خواب می باشد. کیفیت خواب را کاهش داده و منجر به احساس خستگی شدید در فرد می شود.
5.مونونوکلئوز عفونی
یکی از دلایل احساس خستگی می تواند مونوکلوئوز عفونی باشد که یک بیماری ویروسی و عفونی است که با علائمی همچون احساس خستگی شدید و تب و گلودرد و تورم غدد همراه می باشد. بیماری مونونوکلئوز اکثرا در نوجوانان و جوانان شایع می باشد. حدود 4 تا 6 هفته علائم این بیماری ادامه می یابد ولی خستگی این بیماری تا ماه ها ادامه دارد.
6. افسردگی
افسردگی علاوه بر غمگین کردن بیمار باعث می شود بیمار احساس کند انرژی کافی را ندارد. افسردگی باعث می شود شما به خواب عمیق فرو نروید و یا صبح ها زود بیدار شوید که نتیجه آن احساس خستگی شدید در طول روز می باشد.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره ارتباط سروتونین و افسردگی و معرفی منابع طبیعی سروتونین
7. سندروم خستگی مزمن
سندروم خستگی مزمن یک نوع خستگی شدید است که حداقل برای ۴ ماه ادامه پیدا می کند. درد ماهیچه و یا درد مفاصل از دیگر علائم این بیماری می باشد.
8.کم کاری تیروئید
احساس خستگی و خواب آلودگی می تواند از علائم مشکلات غده تیروئید باشد. کم کاری غده تیروئید به این معنی است که هورمون تیروئیدی کمی در بدنتان وجود دارد که دلیل احساس خستگی شدید شما را توجیه می کند. این بیماری اکثرا در بانوان و در سنین بالا دیده می شود. برای تشخیص این بیماری باید آزمایش خون بدهید و با پزشک مشورت نمایید.
9. اضطراب
حس اضطراب بعضی اوقات یک حس کاملا طبیعی است اما در برخی موارد می تواند دلیل خواب آلودگی و کسالت باشد. بعضی افراد این حس غیر قابل کنترل است و به صورت مداوم اتفاق می افتد و تاثیر منفی بر روی عملکرد روزانه فرد دارد که پزشکان به این مشکل اختلال اضطراب فراگیر می گویند. این اختلال معمولا در بانوان ایجاد می شود. که علاوه بر احساس نگرانی و کج خلقی ، احساس خستگی را برای فرد به دنبال دارد.
10.بیماری سلیاک
گلوتن یک نوع پروتئین است که در نان و کیک و غلات وجود دارد. واکنش سیستم ایمنی بدن به گلوتن باعث بروز بیماری سلیاک می شود که این بیماری در انگستان از هر 100 نفر یک نفر به آن مبتلاست که طبق گزارشات و تحقیقات انجام شده تعداد زیادی از افراد درگیر این بیماری خودشان از وجود این بیماری در بدنشان اطلاع ندارند.اسهال، نفخ، آنمی و کاهش وزن از دیگر علائم این بیماری می باشد. برای تشخیص این بیماری نیز باید آزمایش خون انجام شود.
11.آنمی
آنمی یا کمبود آهن یک علت معمول برای خستگی و خواب آلودگی است. بانوانی که دوره پریود سخت دارند یا خانم هایی که باردار هستند بیشتر در معرض بیماری آنمی قرار دارند.علاوه بر این آنمی می تواند بر روی مردان و زنان پس از دوره یائسگی تأثیر بگذارد.از طرف دیگر بیماری های معده و روده مانند زخم معده هم میتواند در اثر آنمی ایجاد شود.
در شرایط آنمی شما حس میکنید که هیچکاری نمیتوانید انجام دهید و ماهیچه های شما احساس سنگینی میکند و به زودی خسته میشوید.
امکان دارد شما بیش از حد آهن داشته باشید که باعث احساس خستگی میشود. به این اختلال، هموکروماتوز یا سرریز زیادی آهن می گویند که یک بیماری نادر و وراثتی است که در مردان و زنان بین ۳۰ تا ۶۰ ساله بروز پیدا میکند.
اطلاعات بیشتر: فواید اهدای خون
12. وقفه تنفسی در خواب
هنگامی که بدن دچار وقفه تنفسی در خواب می شود گلوی شما باریک و بسته می شود و به طور مکرر در تنفس شما اختلال بوجود می آورد که باعث می شود خروپف بلند داشته باشید و سطح اکسیژن خون شما کاهش یابد.
این اختلال در هنگام خواب باعث می شود شما مکرر از خواب بیدار شوید و در طول روز احساس خستگی کنید. این اختلال بیشتر در افراد میانسال و چاق مشاهده میشود.نوشیدن الکل و مصرف دخانیات باعث تشدید این مشکل می شود؛ بنابراین این وقفهها در خواب ممکن است علت خستگی و خواب آلودگی مکرر شما باشد.
ممنون که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، با توجه به مطالب اگر شما نیز دچار احساس کسالت و خواب آلودگی در طول روز هستید، حتما در صدد پیگیری آن باشید و با مشورت پزشک این مشکل را رفع کنید. می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را بخوانید”درمان عارضه بیخوابی” . همیشه سالم و سلامت باشید.