Take a fresh look at your lifestyle.

راهنمای سفر به ارمنستان (مراحل پیش از سفر + جاذبه های توریستی)

ارمنستان به خاطر مناظر زیبا، آشپزی، فرهنگ، مردم مهمان نواز و تاریخش مشهور است و اولین کشور آسیایی است که دین مسیحیت را بصورت رسمی پذیرفته است. به دلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیک بودن به ایران، مقصد گردشگری بسیاری از ایرانی ها است. یکی از تفسیرهای پرچم ارمنستان این است که قرمز نشان دهنده خونی است که ارمنیان در گذشته ریخته اند، آبی نشان دهنده سرزمین تغییرناپذیر ارمنستان و نارنجی نشان دهنده شجاعت و کار است. ما در این مطلب اطلاعات جامعی را در خصوص سفر به ارمنستان (زمینی و هوایی) و جاذبه های گردشگری این کشور با شما به اشتراک می گذاریم.

مطالب پیشنهادی: راهنمای سفر به گرجستان

راهنمای سفر زمینی و هوایی به ارمنستان

در این مطلب از مراحل اولیه که دریافت و یا تمدید پاسپورت می باشد را تا مرحله آخر که خرید بلیط هواپیما، اتوبوس یا گاپوتاژ کردن خودرو شخصی و معرفی اماکن توریستی ارمنستان را با شما به اشتراک می گذاریم.

مدارک لازم برای سفر توریستی به ارمنستان

گذرنامهحداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد
دریافت ویزا گردشگران و توریست‌های ایرانی برای ورود به خاک ارمنستان، نیازی به اخذ ویزای توریستی ندارند
خرید بلیطتهیه بلیط اتوبوس یا هواپیما از آژانس های مسافرتی
چنانچه قصد دارید با خودرو شخصی به ارمنستان سفر کنید، باید نسبت به کاپوتاژ کردن خودرو اقدام نمایید.
پرداخت عوارض خرواز کشوردر سال 1401 عوارض خروج از کشور برای سفرهای عادی اول 400 هزار تومان است. در سفرهای عادی دوم و سوم باید به ترتیب مبلغ 600 هزار تومان و 800 هزار تومان پرداخت کنید.
انجام تست کروناجهت انجام تست کرونا برای سفر به ارمنستان از آژانس مسافرتی جویا شوید چرا که باید به مراکز مورد تایید ایر لاین ها مراجعه کنید.
کارت واکسنارائه کارت واکنس کرونا جهت تهیه بلیط و همچنین سفر زمینی الزامیست.
بیمه مسافرتیبیمه مسافرتی جز الزامات این سفر است. جهت خرید آن می توانید از طریق وب سایت های فروش بیمه، مراجعه به بانک و یا آژانسی های مسافرتی اقدام نمایید.
واچر هتلچنانچه برای تفریح و گردشگری به ارمنستان سفر می کنید، رزرو و دریافت واچر هتل را فراموش نکنید. برای این کار می توانید از طریق آژانسی که بلیط را خریداری می کنید، اقدام نمایید.
خرید ارز مسافرتیجهت خرید ارز مسافرتی به سایت اینترنتی صرافی ملت مراجعه کنید.

مطالب پیشنهادی: راهنمای خرید بلطی هواپیما

مدارک لازم برای اخذ گذرنامه

جهت دریافت گذرنامه به همراه مدارک زیر به یکی از دفاتر پلیس + 10 مراجعه نمایید :

  • اصل شناسنامه و کارت ملی و یا تأئیدیه ثبت احوال برای کلیه متقاضیان
  • تکمیل فرم و شناسه گذرنامه
  • عکس بیومتریک (خانم ها حجاب کامل بدون آرایش و زیورآلات، با استفاده از روسری و یا مقنعه ساده و تیره به طوری که گردی صورت مشخص باشد. برای دختران بالای 6 سال با حجاب کامل الزامیست. آقایان بدون کلاه و عینک کراوات و زیور آلات و آرایش مو و محاسن به طوری که پیشانی و گوش‌ها مشخص باشند. همچنین رنگ لباس و زمینه یکسان نباشد.)
  • برای افراد زیر 18 سال اجازه محضری از سوی پدر و یا قیم قانونی الزامیست.
  • شناسنامه افراد بالای 15 سال باید عکس دار باشد.
  • گواهی اشتغال به تحصیل، دفترچه بیمه برای افراد زیر 15 سال الزامیست.
  • برای افراد زیر 6 سال، یک قطعه عکس کافیست.
  • بانوان متاهل باید اجازه محضری همسرشان را همراه داشته باشند.
  • بانوانی که همسرشان فوت کرده و یا جدا شده اند باید گواهی فوت و طلاقنامه را ارائه دهند.
  • ارائه کارت پایان خدمت هوشمند (کارت های قدیمی اعتبار ندارند)
  • آقایان بالای 50 سال نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.
  • آقایان دانشجو و یا دانش آموز برای خروج از کشور می بایست نامه از محل تحصیل خود دریافت و به سازمان وظیفه عمومی تحویل نمایند. 

مدارک لازم برای اخذ گذرنامه نظامیان بازنشسته

نظامیان بازنشسته علاوه بر مدارک ذکر شده می بایست مدارک زیر را نیز ارائه دهند :

  • ارائه نامه از حفا یگان مربوطه برای بازنشستگان نظامی که 5 سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است الزامی است
  • نامه موافقت حفا یگان مربوطه برای نظامیان شاغل الزامیست. این نامه باید به دبیرخانه اداره گذرنامه ارائه شود و پس از ثبت به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی داده شود.

مدارک لازم برای تمدید گذرنامه

  • تکمیل فرم صدور و تمدید گذرنامه
  • ارائه اصل پاسپورت فعلی و یک سری فتوکپی صفحه‌های دو، سه و صفحه دارای آخرین مهر خروج
  • ارائه اصل شناسنامه جمهوری اسلامی ایران و یک سری فتوکپی از کلیه صفحه‌ها (شناسنامه افراد بالای ۱۵ سال باید عکس‌دار باشد.)
  • عکس بیومتریک

نحوه کاپوتاژ کردن خودرو + مدارک لازم

چنانچه قصد دارید با خودرو شخصی به ارمنستان سفر کنید، باید پلاک خودروتان را به اصطلاح کاپوتاژ کنید و مجوز خروج از کشور را دریافت کنید. برای انجام این کار باید به اداره گمرک مراجعه کنید و مدارک لازم را ارائه دهید. این مدارک به شرح زیر می باشد :

  • برگ سبز خودرو که شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه است
  • سند و فاکتور فروش خودرو؛ سند کارخانه
  • چهار عدد عکس سه در چهار برای گواهی‌نامه بین‌المللی
  • کارت ماشین
  • گواهینامه بین‌المللی قبلی؛ در صورت داشتن اعتبار
  • گذرنامه و کپی صفحه اول آن؛ دارای شش ماه تاریخ انقضاء
  • به همراه بردن خود ماشین شخصی به نمایندگی
  • برای دریافت گواهینامه بین‌المللی رانندگی یک‌ ساله اصل گواهینامه رانندگی معتبر جمهوری اسلامی ایران با اعتبار حداقل یک ماه و سه روز
  • دریافت گواهینامه رانندگی بین‌المللی سه‌ساله اصل گواهینامه رانندگی معتبر جمهوری اسلامی ایران با اعتبار حداقل سه سال برای
  • بیمه‌نامه ایرانی
  • پرداخت هزینه های لازمه

معرفی 10 جاذبه تورستی و گردشگری ارمنستان

با آماده کردن مراحل فوق شما آماده سفر به کشور ارمنستان هستید اما برای استفاده بهینه از زمانی که برای سفر در نظر گرفته اید، باید یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید. ما در ادامه این مطلب 10 تا از بهترین جاذبه های توریستی ارمنستان را به شما معرفی می کنیم.

مطالب پیشنهادی: مناطق گردشگری وان

1. پارک ملی دلیجان (Dilijan National Park)

1. پارک ملی دلیجان (Dilijan National Park)

پارک ملی دیلیجان در شمال استان تاووش یکی از دیدنی‌ترین مکان‌های ارمنستان است. پارک ملی دیلیجان نیز در بین دوستداران طبیعت محبوب است زیرا برخی از بهترین و زیبا ترین جاها برای پیاده روی است. به نظر من چهار مکان در پارک ملی دیلیجان وجود دارد که هر کوهنوردی باید از آن دیدن کرد، دریاچه پرز و سه صومعه باستانی، هاغارتسین، گشاوانک و ماتوساوانک. هر یک از آنها در نوع خود منحصر به فرد هستند.

2. گوریس (Goris)

گوریس شهری در شمال شرقی استان سیونیک در جنوب ارمنستان است عجیب ترین ویژگی آن، خانه های یک تا دو طبقه منحصر به فرد با حصارهای سنگی و دروازه های قوسی شکل است. گوریس در تقاطع بزرگراه های بین ایالتی ایروان-آرتساخ و ایروان-مغری-ایران قرار دارد. در دره رودخانه گوریس (واراراکن) واقع شده است و 235 کیلومتر با ایروان پایتخت ارمنستان و 67 کیلومتر با مرکز منطقه ای کاپان فاصله دارد. ارتفاع متوسط این شهر از سطح دریا 1398 متر است. ساخت و سازهای اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 در این شهر در بین با ارزش ترین اماکن تاریخی در ارمنستان قرار دارد.

3. دبد (Debed Canyon)

دبد (Debed Canyon)

یکی از چشمگیرترین مناظر طبیعی ارمنستان، دره دبد از شهر وانادزور، مرکز اداری استان لری، در امتداد رودخانه دبد و تا مرز ارمنستان و گرجستان به سمت شمال کشیده شده است. رودخانه دبد که از میان دره می گذرد، جاده پر پیچ و خم در امتداد آن، کوه های اطراف و مناظر خیره کننده ای که از دامنه آنها باز می شود، تنگه دبد را به مقصدی محبوب در تمام فصول تبدیل کرده است.

هر روستا دارای انبوهی از مناظر تاریخی شگفت‌انگیز است که می‌توانید آن‌ها را ببینید، با کلیساها، کلیساها و قلعه‌ها همگی به نمایش گذاشته شده‌اند. دو تا از اصلی ترین جاذبه های دیدنی، صومعه های افسانه ای حقپات و سناهین هستند که در طول مسیر قرار دارند.

مطالب پیشنهادی: بهترین مناطق گردشگری استانبول

4. صومعه خور ویراپ (Khor Virap Monastery)

صومعه خور ویراپ که در میان برخی از مناظر کاملاً شگفت‌انگیز قرار گرفته، ارزش بازدید را دارد. این صومعه که یک مکان زیارتی محبوب است، در سراسر کشور به دلیل پس‌زمینه خیره‌کننده‌اش که کوه آرارات در ترکیه را به‌طور چشمگیری در دوردست می‌بیند، مشهور است. کلیسای نفیس آن به طور قابل توجهی در سال 642 پس از میلاد ساخته شد یکی از جاذبه های گردشگری این منطقه است.

5. گارنی (Garni)

گارنی (Garni)

از دیگر جاذبه های گردشگری ارمنستان، گارنی می باشد. معبد گارنی که در بالای صخره ای مشرف به تپه ها و کوه های پرآب قرار دارد، معماری زیبای یونانی را به نمایش می گذارد. گارنی در فاصله کوتاهی از ایروان در پای منطقه حفاظت شده ایالتی جنگل خسرو واقع شده و مکانی لذت بخش برای گذراندن زمان است. علاوه بر این، در مرکز شهر تعداد زیادی رستوران خوب و همچنین کلیساهای زیبای قدیمی وجود دارد که می توانید با یک تیر چند نشان بزنید.

مطالب پیشنهادی: جاذبه های گردشگری دبی

6. دریاچه سوان (Lake Sevan)

دریاچه سوان، از دیگر اماکن گردشگری ارمنستان بشمار می آید. بزرگ‌ترین دریاچه در کل قفقاز، آب‌های آرام دریاچه سوان به نظر می‌رسد که برای همیشه به دوردست‌ها کشیده شده‌اند. این یک جای محبوب برای مردم بومی و توریست هاست. دریاچه سوان در ارتفاع حدود 2000 متری از سطح دریا قرار دارد. شنا و قایقرانی در آب‌های جذاب و انعکاسی، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در امتداد خط ساحلی آن بسیار جذاب است.

7. نوراوانک (Noravank)

نوراوانک (Noravank)

نوراوانک در زبان ارمنی به معنای صومعه جدید است. با این حال، امروزه این نام مناسب نیست، زیرا این صومعه در حال حاضر بیش از هفت قرن قدمت دارد. صومعه زیبای نوراوانک در قرن سیزدهم بر روی طاقچه تنگه باریک پیچ در پیچ بالای رودخانه آماغو در نزدیکی شهر یغگنادزور ساخته شده است. این صومعه را نیز آماگو نوراوانک می نامند تا آن را از صومعه نوراوانک در شهر گوریس متمایز کنند. آماگو نام آبادی کوچکی است که در گذشته بر فراز تنگه قرار داشت.

8. صومعه گغارد (Geghard Monastery)

سنگ تراشی چشمگیر در بیرون همه کلیساها، کنده کاری های داخل کلیساها و کتیبه هایی که کمک های مالی به صومعه گغارد را ثبت می کند، همگی آن را منحصر به فرد کرده است. مجموعه معماری اصلی در قرن سیزدهم بعد از میلاد تکمیل شد و شامل کلیسای جامع، گلزار مجاور، کلیساهای صخره‌تراشی شرقی و غربی، مقبره خانوادگی شاهزادگان پروشیان، آرامگاه پاپک و روزکان و همچنین حجره‌های متعدد و متعدد است. از این رو منطقی است که این را جز لیست بهترین جاذبه های گردشگری ارمنستان قرار دهیم.

9. ایروان (Yerevan)

ایروان (Yerevan)

ایروان پایتخت کشور ارمنستان است که توریست ها و گردشگران بازدید از آن را نباید از دست بدهند. این کشور مملو از تاریخ و فرهنگ است که بیشتر آن را جهان غرب نمی داند. ایروان خود مملو از موزه‌ ها، گالری‌های هنری، و ساختمان‌ های بسیار باشکوه دوران شوروی است. ایروان طیف گسترده ای از فعالیت های فرهنگی را ارائه می دهد: جاز، راک، موسیقی محلی و کلاسیک، رقص های ملی، رویدادها و جشنواره های مذهبی، فرهنگی و سرگرمی.

مطالب پیشنهادی: جاذبه های گردشگری یونان

10. زوراتس کارر (Zorats Karer)

وقتی ارمنستان را برای سفر انتخاب می کنید، قطعا به تاریخ و اماکن تاریخی غلاقه دارید از این رو پیشنها می کنم که بازدید از زوراتس کارر را از دست ندهید.

سایت باستان شناسی ماقبل تاریخ که اغلب به آن “استون هنج ارمنی” می گویند، از 223 سنگ عظیم تشکیل شده است (در 84 عدد از آنها یک سوراخ دایره ای در قسمت بالایی حفر شده است) و یکی از اسرارآمیزترین مکان های کشور ارمنستان است. نام Carahunge در زبان ارمنی به معنای “سنگ های سخنگو” است. در یک روز بادی، به نظر می رسد که سنگ ها صدا می دهند.

40 سنگ دایره ای در این منطقه وجود دارید که باستان شناسان معتقدند که بقایای معبدی است. منابع دیگر ادعا می کنند که این رصدخانه باستانی یا گورستان است. تحقیقات متعددی در Zorats Karer انجام شد، اما هیچ کس واقعاً نمی داند که هدف از سنگ ها چه بوده است.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.