ارده یکی از خوراکی های پر خاصیت و مقوی است و معمولا با عسل یا شیره ترکیب می شود و افراد به عنوان صبحانه میل می کنند اما برخی ممکن است طعم آن را دوست نداشته باشند و از آنجایی که بسیار مفید است، می خواهیم طرز تهیه کیک ارده را به شما آموزش دهیم که هم طعم فوق العاده ای دارد و هم کسانی که ارده خالی نمیخورند این کیک بهترین جایگزین است.
طرز تهیه کیک ارده ای
طرفداران پخت کیک و شیرینی، همانطور که می دانید ارده را از طریق روغن گیری کنجد تهیه می کنند و طبع گرم دارد و برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید است پس با مینویسم همراه شوید تا طرز تهیه کیک با ارده را بیاموزید.
مواد لازم برای تهیه کیک ارده خوشمزه
آرد | 2 و نیم لیوان |
شیر | 1 لیوان |
بیکینگ پودر | 2 قاشق مرباخوری |
ارده | 1 لیوان |
شکر | 2 لیوان |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
کنجد(اختیاری) | به میزان لازم |
روغن | 1 لیوان |
تخم مرغ | 6 عدد |
دستور تهیه کیک ارده خانگی
زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 20 دقیقه
- آماده کردن آرد
آرد را در ظرفی ریخته و بیکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم و سپس 4 بار الک می کنیم.
- آماده کردن مواد اولیه
همه مواد اولیه کیک ارده را از یخچال خارج کرده و در دمای محیط قرار می دهیم.
- گرم کردن فر
فر را روی دمای 150 درجه تنظیم کرده و اجازه می دهیم گرم شود.
- آماده کردن تخم مرغ
تخم مرغ ها را شکسته و برای تهیه کیک ارده زرده و سفیده ی آن ها را جدا می کنیم.
- هم زدن سفیده تخم مرغ
سفیده را در ظرفی ریخته و با همزن دور تند هم می زنیم تا کرم رنگ شود. سپس در یخچال می گذاریم که خنک بماند.
- تهیه کیک ارده
در این مرحله از طرز تهیه کیک ارده، زرده تخم مرغ را در ظرفی گود می ریزیم.
- ریختن شکر
شکر را به زرده ها اضافه می کنیم.
- اضافه کردن وانیل
وانیل را ریخته و این مواد کیک ارده را هم می زنیم تا کرم رنگ شود.
- افزودن روغن مایع
روغن مایع را می ریزیم و 50 ثانیه هم می زنیم تا با هم ترکیب شده و یکدست شوند.
- ریختن شیر
شیر را به مواد قبلی کیک ارده اضافه می کنیم و مجددا 50 ثانیه و با دور تند هم می زنیم.
- ریختن ارده
ارده را نیز در مواد فوق می ریزیم و 1 دقیقه دیگر هم می زنیم.
- افزودن سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ را از یخچال خارج کرده و به مواد کیک ارده اضافه می کنیم و با لیسک هم می زنیم.
- اضافه کردن آرد
آرد را به 5 قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را مرحله مرحله به مواد کیک ارده اضافه می کنیم. توجه کنید که بعد از هر بار اضافه کردن مخلوط آرد، با لیسک هم بزنید.
- پختن کیک ارده
بعد از اینکه مواد یکدست شد، نوبت پختن کیک ارده است، قالب کیک ارده را کمی چرب کرده و کنجد در کف قالب می ریزیم و پخش می کنیم تا همه جای کف قالب کنجد باشد.
- ریختن مواد کیک ارده
مواد کیک ارده را روی کنجد ریخته و کف ظرف را چند بار به سطح صافی ضربه می زنیم. حال در فر قرار داده و دمای فر را روی 180 درجه قرار می دهیم تا کیک به خوبی بپزد و طلایی شود.
نکات کلیدی برای تهیه کیک ارده و کنجد
- برای تزیین کیک ارده می توانید از ارده، گردو خرد شده و ترافل استفاده کنید و یا پودر قند را روی کیک ارده خنک شده الک کنید.
- توجه کنید که برای بهتر فرم گرفتن سفیده تخم مرغ لازم است پره های همزن کاملا تمیز باشد.
- همچنین بعد از اضافه کردن سفیده به مواد کیک ارده، به آرامی با لیسک هم بزنید تا پف سفیده از بین نرود.
- برای تهیه کیک ارده و شیره، به جای شکر به میزان لازم شیره بریزید و توجه کنید که در اینصورت کیک ارده کمی تیره تر می شود.
- برای مقوی تر شدن کیک ارده، کمی گردو خرد شده را در مواد کیک ارده بریزید که در اینصورت کیک ارده و گردو دارید.
- مدت زمان پخت کیک ارده تقریبا 40 الی 50 دقیقه است.
- برای تهیه کیک ارده و خرما نیز به جای شکر از خرمای خرد شده استفاده کنید.
- مهمترین نکته برای تهیه کیک ارده خوشمزه و پف دار این است که بعد از ریختن مخلوط آرد، نباید زیاد هم بزنید زیرا در اینصورت دیگر پف نمی کند.
- اندازه ی قالب باید طوری باشد که بعد از ریختن مواد کیک ارده، تقریبا یک سوم آن خالی باشد تا کیک بتواند پف کند.
- برای اینکه کیک ارده رژیمی شود، روغن کنجد را جایگزین روغن مایع کنید.